ביטוח פונדקאות

גם לפונדקאית מגיע ביטוח…

כאשר מתברר לזוג, לאחר בירור רפואי מקיף, כי אין ביכולתם להביא ילד לעולם באופן טבעי, הם מתחילים לחשוב על אפשרויות חלופיות. עם התקדמות והשתכללות הרפואה ניתן היום להשתמש באופציה של פונדקאות כדי שאם אחרת תשא את העובר ברחמה. התהליך מאושר על פי משרד הבריאות, אך על הזוג לבטח את הפונדקאית ולעשות לה ביטוח לפונדקאות.

ביטוח לפונדקאות בישראל

מדינת ישראל מאפשרת על ידי אישור של משרד הבריאות לתת לפונדקאית לשאת ברחמה עוברים של בני זוג אחר. התהליך נעשה על ידי הפריה חוץ גופית שנעשית על ידי מבחנה. מבחינה סטטיסטית נעשים בכל שנה כמאה מקרים של פונדקאות וכולם נחלו הצלחה גדולה.
בגדול, תפקידה של הפונדקאית לשאת ברחמה את העובר מרגע ההפריה עד ללידה, ולאחר תשעת חודשי ההריון והלידה, נמסר התינוק להורים הביולוגיים שלו. כדי לקבל אישור של משרד הבריאות ולבצע את התהליך בצורה פורמלית רשמית יש לעבור ועדה מיוחדת שבודקת את כל ההבטים, הן הרפואיים (מבחינת הזוג והפונדקאית) הן הפסיכולוגים (כדי לבדוק שהכל נעשה בהסכמה מלאה) והן מבחינה משפטית, כדי ששום צד לא יצא נפסד.

סיבת ביטוח לפונדקאות

להיות פונדקאית זה לא קל, ועל האשה לשאת ברחמה תינוק לא לה משך תשעה חודשים. מה גם שבסיום התהליך היא תצטרך להפרד ממנו ולמסור אותו להוריו האמיתיים. הסיבה האמיתית בה פונדקאית מסכימה להציע את עצמה לפעולה נובע מקושי כלכלי, התשלום שהיא תקבל עבור הפעולה יהיה גבוה מאד למי שאין לו יכולת כלכלית גבוהה.
משום כך, הורים שפונים אל הליך זה הם בדרך כלל כאלה שיכולים להרשות לעצמם לשלם סכומי כסף גדולים. מדובר בסכום גבוה מאד שמתחלק עבור ההפריה עצמה (מעל 10000 ש"ח) ותשלום נפרד (נע בין 25000 אלף לבין 30000 אלף) עבור הפונדקאית בעצמה.
משרד הבריאות דורש להעניק ביטוח לפונדקאות כדי לתת לה את כל התמיכה הכלכלית במקרה הצורך. היות והיא בדרך כלל סובלת מקשיים כלכליים ועושה את הצעד הזה כדי לעזור לעצמה, היא זקוקה לביטוח במקרה שיקרה דבר מה.

ביטוח לפונדקאות

הביטוח שניתן לפונדקאית על פי משרד הבריאות מתחלק למספר גורמים:
1. ביטוח מפני נכות כתוצאה מתאונה או פציעה.
2. ביטוח חיים במקרה של מוות ח"ו.
3. ביטוח מפני מחלה שמוגדרת כ"קשה".
4. ביטוח עקב אי יכולת השתכרות ואובדן יכולת עבודה.
5. ביטוח למצב ההריון עצמו, כולל שמירת הריון, ביטוח במקרה של סיבוך או מחלה כתוצאה מההריון וכדומה.

מבחינה מעשית

בני זוג שניגשים אל הליך כזה של פונדקאות נדרשים להגיש בקשה אל משרד הבריאות. לאחר שהועדה בודקת את כל התנאים סביב ומאשרת את ביצוע העסקה, יש להגיש לועדה אישור על תשלום ביטוח לפונדקאות בזמן הבקשה. האישור יוכיח כי בני הזוג אכן משלמים את הביטוח עבור האשה הפונדקאית ורק לאחר שהדבר מסודר, אפשר להתחיל בתהליך.